Eerste Eigenaar

ebook-eerste-eigenaar-miriam-wesselinkEerste Eigenaar is een actiethriller die zich afspeelt rondom lichaamsruil, de onderwereld, en oude en nieuwe geheimen. Eerste Eigenaar heb ik geschreven – de kern ervan – tijdens NaNoWriMo 2012. NaNoWriMo is de National Novel Writing Month, een internationale jaarlijkse happening, waarbij je je commit om in de maand november minstens 50.000 woorden te schrijven. Het is een echte schrijfboost; in dit artikel lees je er van alles over.

Na november 2012 heb ik de tekst geredigeerd, aangevuld, gemasseerd en getweakt, totdat ik iets had dat ik van mezelf een boek mocht noemen. Dat boek bied ik je nu aan als ebook voor €6,99.

Het verhaal van Eerste Eigenaar

Kat Berenstein heeft een ongebruikelijk beroep dankzij een ongebruikelijk talent: ze kan met iemand switchen van lichaam. Haar gave is een goed bewaard geheim, dat maar bij een paar mensen bekend is: haar klanten. In het lichaam van een klant voert Kat de vervelende klusjes uit waar haar klant zelf geen zin in heeft. Tijdens een switch wordt de life container waarin Kats lichaam verblijft gestolen. Kat, in het lichaam van een klant, moet in een race tegen de klok de life container zien terug te krijgen: als ze niet snel terugswitcht zal haar geest uiteindelijk desintegreren. Ze krijgt daarbij hulp van Mars, een gesloten rechercheur die net als Kat zo zijn geheimen blijkt te hebben. Wie heeft de life container gestolen en waarom? En wat is er eigenlijk aan de hand met de klant, in wiens lichaam Kat de daders probeert te achterhalen?

Wil je alvast een inkijkje? Hier zie je een pagina uit het boek.

NB: hier vind je nog wat alternatieve dingen om te doen als je kunt switchen van lichaam met iemand van het andere geslacht. 😉

Hoofdpersonages

Kat Berenstein
Slimme, snelle, mooie meid. Kat verdient haar geld met een bijzondere gave: ze kan met iemand switchen van lichaam. Omdat ze dit voor iedereen behalve haar klanten geheimhoudt, leidt ze een ongebonden, eenzaam leven. Maar als haar lichaam tijdens een switch gestolen wordt, is ze gedwongen hulp te zoeken.

Mars Lebleu
Rechercheur met een geheim, belast verleden. Gesloten en zwijgzaam. Helpt Kat met haar probleem-onder-geheimhouding en wordt tegenstribbelend verliefd. Bijkomende complicatie is dat Kat in het lichaam van haar klant Ava zit. Valt hij nou op Kats geest of Ava’s lichaam?

Ava Catalpa
Donkere, voluptueuze en hartstochtelijke echtgenote van een buitenlandse diplomaat, met een jongere minnaar en geldproblemen. Het is met Ava dat Kat is geswitcht als Kats eigen lichaam gestolen wordt.

Stefan Groengewas
Collega-rechercheur van Mars en klant van Kat. Stefan is de enige van Kats klanten die bij bewustzijn blijft bij een switch. Stefan is ijdel en gemakzuchtig, en houdt van geld en het goede leven. Kats talent maakt de hebzucht in hem los.

Tango Classic
Leider van de beruchtste bende van de stad op het gebied van drugs, prostitutie en gokken. Vanwege zijn uiterlijk ook wel de Mooie Jongen genoemd. Kookt voor zijn bendeleden als hij moet nadenken.

Peter Damna
Snel, slim en intelligent, maar ook ongeduldig en opstandig. De laatste aanwinst van de bende van de Mooie Jongen, en de jongste. Koestert wrok tegen zijn vader, die zijn moeder in de steek heeft gelaten voordat Peter geboren was.

Inclusief 21% BTW

Feedback en vragen

Heb je wat aan mijn informatie gehad? Dan vind ik het leuk als je het artikel wilt delen of liken:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Wil je me laten weten of het voor je werkt? Ik hoor het ook graag als je een vraag hebt waarop je hier geen antwoord vindt, of een onderwerp waarvan je graag wilt dat ik erover schrijf. Hieronder kun je een reactie geven. Je kunt me ook een mailtje sturen of contact met me opnemen via social media.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Wil je een mailtje krijgen als er nieuwe artikelen worden gepubliceerd? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Ik zal je niet gaan spammen - beloofd!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
comments powered by Disqus